Personuppgifter (GDPR)

GDPR, den nya dataskyddslagen som behandlar personuppgifter och som ersätter PUL, Personuppgiftslagen. Lagen gäller alla företag och organisationer från och med den 25 maj 2018. Det främsta syftet med den nya dataskyddslagen är att ge människor kontroll över sin egen personliga data. Här berättar vi mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

GDPR, den nya dataskyddslagen som behandlar personuppgifter och som ersätter PUL, Personuppgiftslagen.
Lagen gäller alla företag och organisationer från och med den 25 maj 2018. Det främsta syftet med den nya dataskyddslagen är att ge människor kontroll över sin egen personliga data.
All personlig data ägs av dig som kund eller privatperson, vilket innebär att du har rätt att få reda på hur vi som företag använder den information som finns om dig och för vilket syfte. Din integritet är viktig för oss och vi hanterar dina personuppgifter med respekt och omsorg.
Varför behandlar vi dina personuppgifter?
När du tecknar ett avtal med oss behöver vi dina personuppgifter för att kunna uppfylla vår del av avtalet. Förutom namn och personnummer behandlar vi även uppgifter som till exempel telefonnummer och mejladress för att kunna kommunicera med dig på bästa sätt.
Så här behandlar vi personuppgifter
När du beställer en produkt eller tjänst av oss, t.ex via internet eller telefon kommer dina personuppgifter att registreras i vår kunddatabas och användas för administration av din beställning. De kan också komma att behandlas av oss för att genomföra marknadsanalyser, ta fram statistik, för marknadsföring samt för att utveckla och informera om tjänster och produkter.
Dina personuppgifter kommer endast att behandlas inom SSSAB. Vi kommer inte att lämna ut dina uppgifter till någon annan part med undantag för de fall det krävs av oss för att uppfylla lagkrav.
SSSAB kommer att behålla dina uppgifter så länge du är kund hos oss. Därefter sparas de för olika lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. När den tiden har passerats kommer dina personuppgifter att raderas.
Hur kan jag ta del av mina personuppgifter?
Du har enligt dataskyddslagen rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ett utdrag av de personuppgifter vi har om dig.
Om du anser att dina kunduppgifter är felaktiga eller Om du har synpunkter på vilka personuppgifter vi behandlar är du välkommen att höra av dig till gdpr@sssab.se